90 19 00 50
ole@spigseth.com

Element Logic snuser på jordbruk i høyden

Element Logic snuser på jordbruk i høyden

bildet viser to mennesker i et klasserom

Lagerteknologigiganten Element Logic er stadig på leting etter nye områder å bruke sin markedsledende kompetanse på. Ole Sverre Spigseth har vært engasjert i forbindelse med et slikt prosjekt. Det handlet om vertical farming. På norsk: Jordbruk i høyden.

 

-Ole Sverre gjorde en veldig god jobb for oss. Han kjenner oss godt fra før, er opptatt av innovasjon og forretningsutvikling og er en dyktig fasilitator. Dessuten er han inkluderende og lett å samarbeide med. Han har de egenskapene som skal til for å få fremdrift i et slikt prosjekt. Programmet var så vellykket, at vi allerede har bestemt oss for å gå videre med dette, forteller teknisk direktør Sutharshan Nadarajah hos Element Logic.

bildet viser et klasserom og en som snakkerbildet viser en mann og en dame som skriver på pcen

Plants to man

Element Logic har et nært og godt forhold til Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), og inviterer hver sommer et antall studenter til et «Summer internship program». 12 studenter deltok på Vertical farming-programmet i 2022.

-Ambisjonen er å la vår teknologi og kompetanse møte hodet til unge og dyktige studenter, og sammen skape og inspirere til nye løsninger, sier Nadarajah.

I fjor sommer var det vertikalt landbruk det skulle handle om.

-I praksis betyr dette å stable lag med avlinger vertikalt for å spare plass, ofte i et lukket og kontrollert miljø. Vi ser en klar synergi mellom lagerautomatisering og vertikalt landbruk automatisering. «Goods to man»-konseptet i lagerautomatisering kan adopteres i vertikalt landbruk automatisering med konseptet «plants to man».

bildet viser en mann som står ved en pult

Enda mer fremdrift enn forventet

Sutharshan Nadarajah forteller at Element Logic begynte planleggingen av sommerprogrammet i april i fjor. Ole Sverre Spigseth ble engasjert til prosjektet som en «prosess- og innovasjonsfasilitator», som den tekniske direktøren betegner det.

-Ole Sverre har omfattende kompetanse på disse områdene. Det var han som introduserte studentene for programmet, bakgrunnen for at vi jobber med dette, og hva vi forventer å få ut av engasjementet. Han hadde ukentlige formelle møter med studentene, og var hele tiden tilgjengelig som coach når de hadde behov for det, sier Sutharshan Nadarajah, og forteller at prosjektet gikk over all forventning.

-Basert på evalueringene var det enda mer fremdrift i programmet enn vi hadde forventet. Vi har allerede bestemt oss for å gå videre med dette, og utforske temaet enda mer. Fire av studentene jobber fortsatt her hos oss som «interns», og vi har nettopp gjennomført en workshop på NTNU om vertical farming, sier den tekniske direktøren.

-Det kan godt hende at dette blir et satsingsområde for oss i fremtiden.

 

bildet viser en kontakt oss knapp

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *