90 19 00 50
ole@spigseth.com

-En viktig ressurs i omstillingsarbeidet

-En viktig ressurs i omstillingsarbeidet

bildet viser en mann

 

-Bærekraftig omstilling høres så enkelt og tilforlatelig ut. Det er det ikke. Det er nesten som en helt annen verden for oss som ikke er inne i det. Ole Sverre Spigseth har en praktisk tilnærming som har bidratt til å gjøre dette forståelig og håndterbart for oss. Både som kursholder og sparringspartner har han vært en viktig ressurs i omstillingsarbeidet vårt.

 Det sier Ove Stian Lund, som er styremedlem og aktiv eier i steinsenteret Granitt og Betongvare AS.

Hovedstadens største

Steinsenteret Granitt og Betongvare AS er den største fagbutikken for betongprodukter, stein, skifer, mur, utemiljø og hageartikler til både privat og offentlig sektor i Oslo.

– Vårt mål er å tilby de beste løsningene og produktene som finnes i markedet til enhver tid, og vi har samlet de beste produktene i butikken vår på Furuset, der har vi også et telt hvor du kan se steinproduktene utstilt, sier styremedlem Lund, som forteller at steinsenteret startet opp med bærekraftsarbeidet for snart ett år siden.

En helt annen verden

«Bærekraft», «miljøavtrykk» og «grønnomstilling» høres ut som selvforklarende begreper, men ifølge Ove Stian Lund er det nesten tvert imot.

-Her er det snakk om nye akademiske faguttrykk på et så høyt nivå, at det nesten er snakk om en helt annen verden. Også når det gjelder rapportering og en rekke andre praktiske forhold er det helt nye rutiner å forholde seg til. Det kan rett og slett bli for høytflyvende for en som ikke er inne i tankegangen fra før, mener Lund.

En viktig ressurs og støttespiller

Omstillingsprosessen til steinsenteret Granitt og Betongvare AS startet med et kurs om bærekraft i regi av Ole Sverre Spigseth i fjor vinter. Ifølge styreleder og eier Ove Stian Lund var dette et lærerikt og nyttig insitament for å komme i gang med utviklingsarbeidet.

-Kurset fungerte veldig bra i seg selv, og fordi vi grep fatt i utfordringene med en gang, hadde det også stor nytte for oss som utgangspunkt og oppstartmarkering. Senere i prosessen har Spigseth vært en viktig ressurs og støttespiller for oss ved flere anledninger. Han har lang og tung erfaring på området, og levert et viktig bidrag til at vi har kommet såpass langt i omstillingsprosessen som vi har gjort, roser styremedlem og eier Ove Stian Lund i Granitt og Betongvare AS.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *