90 19 00 50
ole@spigseth.com

SAMARBEID DET SVINGER AV

SAMARBEID DET SVINGER AV

bildet viser en mann med skjegg og en dame

Hege Langaas har eget firma og jobber med forretningsutvikling og fasilitering av prosesser for små og store bedrifter. I tillegg blir hun hyret inn av større firmaer, og har nettopp avsluttet et stort prosjekt for Handelshøyskolen BI.
– Det jeg er god på, er å gå inn i en situasjon og hjelpe til å få de riktige tingene på bordet, slik at det blir fremdrift. Mange trenger ofte bistand for å komme dit.
Ole Sverre og Hege jobber sammen i kundeprosjekter etter at de traff hverandre for drøye to år siden og fant tonen.

– Vi møttes på et intensivkurs for strategikonsulenter/fasilitatorer i januar 2020. Der fant vi ut at vi ville forsøke å jobbe sammen. Det har vi fått til, og utnytter hverandres styrker når vi leverer sammen i prosjekter for kunder, sier hun.

 

BRED FAGLIG PLATFORM

– Det er gøy å jobbe sammen med Ole Sverre, det er et samarbeid som svinger! Han er en veldig raus person, både som kollega og overfor kunder og samarbeidspartnere. Og raus i betydningen trygg. Han har ingen problemer med å ta inn kunders forslag i øyeblikket, bygge på dem, å leve der prosjektet er.

Dette kommer naturligvis på toppen av en solid fagkompetanse i bunnen. Ole Sverre vet hva han driver med og har en imponerende faglig ballast som han stadig utfordrer seg selv med å fornye og oppdatere.

Hege beskriver at de to kompletterer hverandre rent faglig. Ole Sverre har mye salgserfaring og strategi fra bedriftsledersiden, og har spesialisert seg på moderne strategiutvikling og bærekraft, mens Hege har bakgrunn fra teknologi, forretningsutvikling og organisasjon.

– Ole Sverre har ofte lead på prosjektene, jeg passer på tilpasninger, progresjon og fremdrift. Jeg er flink til å se hva vi kan gjøre videre for akkurat denne individuelle kunden sier hun.

 

Bildet viser mann som snakker med dame ved siden av seg


HUMOR OG RESPEKT

Ole Sverre har mye humor som han bruker i arbeidet. Han ser hver enkelt kunde med dyp respekt for deres utfordringer og situasjon, og klarer samtidig å dytte dem i den retningen de trenger å gå. I bunnen ligger evnen til å lytte. Ole Sverre er veldig flink til å snakke med folk, han er selger på en positiv måte og bruker den tiden som trenges for å få en ålreit relasjon.

– Han lytter også til de han jobber sammen med. Vi må jo være lydhøre for det som faktisk foregår.

– Innimellom må vi få kunden på riktig spor. Da må vi klare å sette oss inn i kundens perspektiv, hvilke knapper vi skal trykke på for å få dem på gli. Dette er noe av det vi blir gode på sammen: å skifte perspektiv og kunne bruke det i den videre prosessen. Vi har alltid en plan, men den følger vi aldri helt, ting skjer i ‘rommet’ som vi må ta opp tråden på, typ hva gjør vi nå?

Den ene kjører på videre, mens den andre stuntredigerer planen og tilpasser underveis.  Når vi merker at vi ikke treffer helt,  justerer vi der og da. Dette gjøres både i liten skala og stor skala. Dette er krevende og kreative prosesser, men hvis det ikke er komplisert er det jo ikke noe morsomt! Vi har stor tillit til hverandre og utfyller hverandre.

Vi tilpasser oss alltid kunden, og det løfter jo begge to. Det er alltid viktigst for oss at det blir et bra resultat for den enkelte kunden eller organisasjonen.

 

bildet viser mann og dame som setter lapper på en tavle

 

FØLG FARTSRETNINGEN!

Jeg liker å utvikle ting i riktig retning. Det hjelper jo lite med fart og dynamikk hvis det går feil vei. Og det må være den veien kunden skal bevege seg.

– Jeg er utålmodig på den måten at jeg vil at ting skal gå fremover, og synes det er fryktelig gøy når kundene kommer gjennom hindringer de har opplevd. Gleden over å se at kunder flytter seg er belønningen jeg alltid jobber for! Jeg liker å løse ting, og når det gjelder å få til noe er jeg nok ganske sta, men mer i den engelske betydningen av ordet persistent, som går mer på utholdenhet enn stahet, ler hun.

 – En annen viktig ting i det arbeidet vi gjør er balansen mellom struktur/fasthet, og letthet. Du kan lettere jobbe med veldig vanskelige ting som krever tung fagkompetanse hvis du får med lettheten, og klarer å skape trygghet i den gruppen du jobber med. Der kommer humoren og respekten for kundene inn. Evne til å sette seg inn i hvordan det ser ut fra deres perspektiv er avgjørende. Vår jobb er å gjøre dem gode! avslutter Hege energisk.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *