90 19 00 50
ole@spigseth.com

To år foran skjema

To år foran skjema

bildet viser en mann

 

-Hva jeg liker best å jobbe med? Det er alltid moro å bidra til at oppstartbedrifter får suksess. Og det gir mening å jobbe med bærekraft og å bidra til å skape arbeidsplasser. Jeg synes vel egentlig at alt jeg driver med er både givende og moro, sier den utrettelige optimist Ole Sverre Spigseth, som akkurat nå ligger to år foran skjema.

 -Det er så mye spennende som skjer. Så mange interessante prosjekter og dyktige mennesker. Jeg er så og si fullbooket frem til jul, og ordrereserven for 2022 er over all forventning, men jeg klarer alltid å rydde en plass til det jeg har lyst til, forteller Spigseth.

Vil gi tilbake

I november er det tretti måneder siden Ole Sverre Spigseth bestemte seg for å avslutte en lang, innholdsrik, og ikke minst svært suksessrik karriere som ansatt i større og mindre selskaper og konsern og starte sin egen rådgivningsvirksomhet.

-Det var egentlig en sammenstilling av overveielser som gjorde at det skjedde akkurat da. Jeg hadde gått ganske lenge med tanken om å begynne for meg selv. Det handlet om å kunne stå litt friere, jobbe litt mer dedikert med saker som jeg brenner for, og å kunne bidra litt mer lokalt. Jeg har et ønske om å gjøre litt nytte for meg i distriktet jeg kommer fra, å gi litt tilbake, sier Spigseth, som forlot stillingen som konsernsjef i det tyske selskapet Rittal AS da han bestemte seg for å «gå solo».

-Det var en større omorganisering på vei i konsernet. Det lå i kortene at hvis jeg ble med på den, så måtte jeg bli i stillingen noen år til. Og når man er i midten av femtiårene, så haster det litt hvis en har lyst til å starte for seg selv. Det er ikke så dumt å bruke nettverket en har bygget opp gjennom årene før de går av med pensjon hele gjengen.

Nytter ikke å vente på sola

Karrieren har stort sett gått på skinner for Ole Sverre Spigseth, men ikke absolutt hele tiden. Han hadde allerede skaffet seg en del oppdrag fra Styreforeningen da han startet opp Spigseth AS i oktober 2019, og det tok ikke lang tid før også andre oppdrag strømmet på. Alt så lyst ut, og vel så det. Så kom koronaen.

-Det tok fire måneder, så ble det full bråstopp. Alle prosjekter jeg hadde på gang, alt ble borte over natta, forteller Spigseth.

Det tok ikke lang tid før det ble åpenbart at pandemien ikke ville gå over med det første, og den driftige selskapsbyggeren kastet seg rundt. Han har vært med på omstillinger før, og vet hva som kreves i en slik situasjon. «Det nytter ikke å vente på at sola skal begynne å skinne igjen», som han sier.

-Heldigvis er jeg en mann med mange interesser. Jeg kjøpte meg lisenser på Zoom og Miro og tok noen kurs i fjernfasilitering. Både kurs og konsulent oppdrag ble utviklet for å bli levert digitalt, og allerede i juni i fjor begynte det å løsne. Høsten 2020 og hele 2021 ble vesentlig bedre enn forventet. Nå er vi stort sett der vi skal være, sier Ole Sverre Spigseth.

Business angel

Ved utgangen av 2021 er Spigseth AS akkurat der gründeren ønsker at selskapet skal være. Det vil si to år før skjema, og med en rekke interessante og spennende oppdrag. Ikke minst synes Ole Sverre Spigseth det er moro å ta på seg rollen som «business angel» for oppstartsbedrifter som han har særlig stor tro på.

-Det hender at jeg går inn med en liten eierandel. Da kan jeg videreføre engasjementet etter at konsulentoppdraget er avsluttet. Risikoen er skyhøy, men det er desto mer moro, sier Spigseth, som forteller at det har hendt at han har takket nei til oppdrag.

-Det skjer av og til. Hvis jeg føler at jeg ikke har kompetanse eller at jeg ikke kan stå inne for det selskapet driver med, så takker jeg nei.

Om han har lykkes med alt han har tatt i?

-Faren min pleide å si at sjølskryt lukter det møkk av, så det skal en være forsiktig med. Men jeg har jo sett at ting har skjedd i de prosjektene jeg har deltatt i. Alle kundene er så vidt jeg vet veldig fornøyde og mange av dem kommer tilbake. Det betyr vel at ting stort sett har gått bra, sier Ole Sverre Spigseth, som gjerne drar en tur på hytta på svensk side av Finnskogen når han har tid og når koronapandemien tillater det.

-Fritid? Tja, jeg prøver å trene litt, og så leser jeg veldig mye. Bare faglitteratur, vel å merke. For tiden prøver jeg forresten å lære meg spansk. Hvem vet, kanskje det blir en bolig i mer sydlige strøk med tid og stunder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *