90 19 00 50
ole@spigseth.com

Tysk storbedrift: -Spigseth kom til rett tid, og leverte de riktige varene til rett tid til rett selskap

Tysk storbedrift: -Spigseth kom til rett tid, og leverte de riktige varene til rett tid til rett selskap

bildet viser en mann med skjegg

Det tyske selskapet WIKA Alexander Wiegand SE & Co. KG gjennomførte nylig en stor strategiprosess, ledet av konserndirektør Andreas Keiger. I arbeidet ble det blant annet benyttet verktøy fra Strategy Tools. Ole Sverre Spigseth er engasjert for å fasilitere omstillingsarbeidet og implementere strategien i salgsteamene.

-Covid brakte WIKA-familien nærmere hverandre. Vi trengte et verktøy for å underbygge og befeste slagordet ‘We together fast forward’. Spigseth har bygget bro over det gapet. Jeg vil våge å si at han har forårsaket en fusjon; en sammensmelting av forskjellige elementer til en enhetlig helhet for gjennomføringskraft. Derfor tør jeg påstå at Spigseth kom til rett tid, og leverte de riktige varene til rett tid til rett selskap. Utmerket innhold, er tilbakemeldingen fra en av mellomlederne som deltok i prosessen.

Where to play, how to win

I strategiprosessen jobbet det det tyske selskapet hovedsakelig utfra rammeverket «Where to play – how to win»: Først definerte man nye markedssegmenter for vekst basert på megatrender som digitalisering, bærekraft og demografiske endringer. Dernest hvordan konkurrere og skape skape verdi for kundene i respektive segment.

-Vi fikk oppdraget med fasilitere omstillingsarbeidet og implementering av strategien i salgsteamet. Vårt hovedfokus her er å etablere kompetanse for å skape trygghet i møte med nye kundesegmenter, samt etablere oppfølgingssystemer for å sikre at man jobber nok med de rette kundene og på de rette nivåene i tråd med strategien, sier Ole Sverre Spigseth, som forteller at arbeidet startet med et pilotprosjekt for det minste teamet i regionen EMEA.

-Kunden var veldig fornøyd, og vi har nå fasilitert både digitale og fysiske workshops med snart 500 ansatte siden begynnelsen av 2021, fra India i øst til Sør-Afrika i syd, Norge i nord og UK i vest. Samtidig som arbeidet fortsetter i EMEA, vil vi også starte å jobbe med både USA og Asia i 2023, fortsetter Spigseth.

-Dette er et stort prosjekt. Derfor jobber vi i allianse med 3S – smart strategy solutions, et selskap som er eksperter på strategiimplementering og omstilling i B2B salgsorganisasjoner, og hvor jeg også er consulting partner, forteller Ole Sverre.

bildet viser en mann i svart dress

Enda mer verdibasert tilnærming

Ole Sverre Spigseth mener det er få organisasjoner som viser den samme forpliktelsen til å endre og tilpasse seg nye krav som WIKA Alexander Wiegand SE & Co. KG.

-Under den visjonære ledelsen av konserndirektør Andreas Keiger, tar WIKA neste skritt inn i en enda mer verdibasert tilnærming. Keiger og teamet hans tilbyr ytterligere verdi til sine kunder gjennom økt kundeinnsikt og tilpassede applikasjoner med kvantifisert verdi til målrettede segmenter, sier Ole Sverre.

Det er solide dimensjoner rundt det tyske selskapet som produserer utstyr for trykk- og temperaturmåling. I 2017 sysselsatte selskapet rundt 10 000 personer ved sine 43 datterselskaper og produksjonssteder over hele verden. Omsetningen var rundt en milliard euro i 2021.

-Få organisasjoner viser den samme forpliktelsen til å endre og tilpasse seg nye krav, og vi er ekstremt stolte og glade for å fortsette å støtte Andreas Keiger og hans globale dedikerte team på denne viktige og spennende reisen, sier Spigseth.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *